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UNIQUE EXPERIENCE

on the upper deck of the Belle Epoque boats
with the Seafood Bar by Café Léman

The riches of Lake Geneva’s waters have inspired the Seafood Bar’s menu, a cuisine dedicated to the treasures of the lake and the sea and their subtle marine flavours.

To give you the best, we select the best: controlled origins, short supply circuits, responsible fishing, and lots of fresh catches!

BALIK MANUFACTURE

It’s in Switzerland

Far from the noise and stress, surrounded by the idyllic and wild landscape of the Swiss mountains, one of the best dishes is traditionally made: Balik salmon, the most famous and probably the finest smoked salmon in the world.

This product, whose name makes gourmets’ hearts beat faster, is prepared in the now famous salmon smoking factory in Ebersol, in the canton of St. Gallen, according to a secret recipe that respects the smoking tradition of the court of the Russian Tsars.

WE ALSO HAVE
WONDERFUL STORIES
TO TELL YOU

Having had the good fortune and privilege over the years to serve some of our region’s most illustrious personalities, many of them have inspired us to create dishes and preparations as they enjoyed them.

This has created a fantastic series of stories and anecdotes, which we look forward to sharing with you, from season to season…

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En 1955, l’actrice Romy Schneider incarne « Sissi Impératrice » dans le film du même nom, déclenchant un engouement populaire.

L’histoire de Sissi Impératrice d’Autriche et Reine de Hongrie est étroitement liée à l’histoire du bassin lémanique : elle séjourna à l’Hôtel Beau Rivage, et fit son dernier voyage à bord du bateau « Genève ».

Cette préparation gourmande est un clin d’œil à la fabuleuse actrice et à son rôle dans ce film mémorable.

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Claude Nobs, né en 1936, fut le fondateur et directeur du Festival de Jazz de Montreux.

Cuisinier de formation à l’École hôtelière de Lausanne, il est aussi un ami personnel de Monsieur Peter G Rebeiz, CEO de Café Léman, et un fervent amateur et promoteur du Saumon Balik.

Ensemble ils créèrent le concept de restaurants Montreux Jazz Café. C’est en l’honneur de l’homme, du cuisinier et de l’épicurien que nous avons baptisé ce plat « Le Nobs »

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Chaplin s’établit en Suisse en 1953, et s’installe avec sa famille au manoir de Ban, situé audessus du Lac Léman, dans la commune de Corsier-sur-Vevey.

Parmi les mets qui se retrouvaient
régulièrement sur la table du manoir, des préparations simples et une cuisine authentique, dont certaines à base d’écrevisses du lac Léman.

Une des préparations phares était le cocktail d’écrevisses, ici revisité en l’hommage à Charlot, avec des asperges blanches et une sauce douce au miel.

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Audrey Hepburn était une fervente amatrice des produits Balik et Caviar de la maison Caviar House & Prunier.

Considérée comme l’une des plus grandes actrices hollywoodiennes des années 1950 et 1960, elle incarne un nouveau glamour, plus raffiné.

Elle résidera à Tolochenaz (VD) et participera à promouvoir dans le monde la région du Lac Léman au côté du Fonds des Nations unies pour l’Unicef.

Nous avons signé́ ce plat en hommage à l’actrice et ambassadrice de l’UNICEF.

A BREATH-TAKING VIEW

From the upper deck

Because the upper deck offers the most beautiful
terrace in Switzerland, le Seafood Bar by Café Léman
offers an incomparable panorama.

A 360° view between lake and mountains !

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